Hoofdsponsor

Sponsors

Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 1 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

zondag 5 december 2021
Alle thuiswedstrijden van zondag 5 december 2021 zijn afgelast
G-Team te sterk tijdens de afsluitende trainingspartij tegen Dames 1
Zaterdagmorgen 10 mei 2014 stond wederom een training op het programma met het G team. Dit keer had ik enkele dames van het eerste team meegenomen, om alles nog mooier en beter te maken voor ons G-team. We hadden gehoopt op mooi weer, maar het lukte niet. Het regende bijna de hele training. Dit mocht echter de pret niet drukken, en we begonnen aan de training.
De warming up werd verzorgd door Lynn, en het hele G team deed goed mee. Nu werd het tijd om een paar oefeningen te doen. Ik had weer van alles erbij gehaald om het niveau van het team nog hoger te krijgen. De eerste oefening ging via de ladder en als je die klaar had moest je sprinten en  werd je aangespeeld door een medespeler waarna jij mocht afronden. Nu mensen, er zaten schoten bij op goal. Maar goed dat er geen keeper in de goal stond, die had het zwaar gehad.
De tweede oefening was samenspel tussen 3 personen waarna een afronding op goal kwam. Echter voordat de je mocht afronden, moest je eerst met een andere bal al op goal geschoten hebben wat natuurlijk een zware oefening was, maar iedereen had er plezier in.
De derde oefening was een estafette met afronding. Dat ging gelijk op en was een spannend gevecht tussen de 2 teams.
Nu kwam dan het moment waar iedereen op gewacht had, de afsluitende partij. G-team tegen Dames 1. De ouders waren zenuwachtig, de coach had het niet meer. Vandaag moest het gebeuren. Iedereen stond te trillen op zijn benen. Wie was er nu het sterkst, wie kon het beste zijn zenuwen bedwingen? U had het al gelezen, het G-team natuurlijk, via prachtig combinatiespel kwamen ze vrij snel in de partij op 1 – 0; een prachtig goal. Dames 1 probeerde van alles, maar de G’s zaten er boven op, wat resulteerde in een 2 -0. Maar dit was niet genoeg voor het G-team. Ze wilden meer en kregen meer. De voorsprong werd uitgebouwd naar een 3 – 0. Nu was echter de concentratie wat weg en wisten de Dames ook nog te scoren, maar daar bleef het bij. Resultaat een prachtige overwinning van het G-Team.
Als afsluiting werden er weer teamfoto’s gemaakt en natuurlijk was er ook weer vlaai.
G-team bedankt namens Dames 1 en mij voor deze geweldige morgen en op naar een zaterdag in het nieuwe seizoen. De Dames willen revanche.
Groetjes, Marcel - coach van Dames 1
 
Dames 1 coach traint de G-hockeyers
Zaterdag 21 september 2013 wordt de Limburgse trainer wakker, hij heeft niet goed geslapen. Lag het aan de volle maan, lag het de eerste herfstdag? Nee, hij was uitgenodigd om het G-Hockeyteam van Boxmeer te trainen. Het maakte hem onrustig, want mensen hadden jullie de resultaten gezien van de afgelopen jaren? De ene na de andere prijs was reeds binnen gehaald. Wat stond hem voor een team te wachten? Enkel tophockeyers en tophockeysters!
Hij was vroeg in Boxmeer en langzaam kwamen de spelers en speelster het terrein op. Ze waren gemotiveerd, gebrand om er vol en met passie tegen aan te gaan. De camera’s werden voor deze profs geïnstalleerd, en de training kon beginnen.
Ze regelden zelf de warming up, wat met zoveel motivatie ging dat Tom tijdens de warming up viel. Mensen, ik train nu al circa 15 jaar op diverse clubs, maar de passie die de G-Hockeyers van Boxmeer lieten zien, was een al genot.
Ik wilde eens kijken hoe het voetenwerk van deze groep is, dus de ladder werd uit de tas gehaald en uitgerold. Een snelheid waarmee de G-spelers er door gingen; een genot om te zien en niet alleen van mij, maar ook het toegestroomde publiek kreeg er niet genoeg van. TOP jongens en meisjes.
Nu gingen we langzaam naar het werk met bal en stick. Hier werden vloeiende combinaties neergelegd, mooie balaannames en snel doorspelen, het liep als een trein. En natuurlijk de afronding, zoals hier boven reeds geschreven: het was mooi om te zien. Maar ze moesten weten dat er een trainer van Dames 1 was en de lat werd nog hoger gelegd, Duitse termen kwamen er bij. Er werd een oefening uitgezet die men de "De Hundenkurve” noemt. Voor de kenners onder de hockeyers een wel bekende looproute. Onze G-hockeyers namen het snel op. Het duurde slechts enkele minuten en deze oefening liep perfect. Het was over alle oefeningen gezien een en al perfectie. Enkel de laatste oefening, hier waren iets teveel stations, maar jullie namen het perfect op.
Als afsluiting van de training het partijtje. Hier werd nog eens alles uit het lichaam geperst door iedereen. De trainer moest zelfs op de grond gaan liggen om doelpunten te voorkomen, het resultaat van dit partijtje was 3 – 3.
Nu moest de Limburgse trainer zich nog een keertje bewijzen, en dit werd gedaan door een heuse Limburgse rijstevlaai met slagroom. Dit was nog even lekker smullen.
G-Hockeyers van Boxmeer, het was een eer voor mij om eens een training aan dit team te mogen geven. Ik heb ervan genoten, ik hoop jullie ook. Ga zo door met de passie en plezier en jullie zullen nog meer prijzen in de wacht slepen. Klasse!
Groetjes, Marcel

Promotie-campagne:
kom G-Hockeyen in Boxmeer
Omdat het voor veel kinderen met enige mate van verstandelijke handicap erg leuk is om te hockeyen in teamverband, spant de Mixed Hockey Club Boxmeer zich in om voor deze jongeren een fijne vorm van ontspanning mogelijk te maken.
We hopen dat er kinderen zijn die het een paar keer willen uitproberen en dan vanzelf tot de ontdekking komen dat het echt een hele leuke vorm van sport is, die helaas nog niet genoeg bekendheid heeft. Maar het enthousiasme groeit. Kom dus eens kijken en ervaar wat het is om sportief en fanatiek mee te doen.
Minimale leeftijd is 12 jaar.

Klik op de flyer om een grotere versie op je scherm te krijgen.

Voor meer informatie: neem contact op met Henny Claassen (06-13509852) of Riny Graat (0485-514203).
Je bent van harte welkom!
====
Goud voor Boxmeers G-Team
Op 1-2-3 juni 2012 zijn de Special Olympics gehouden in Den Bosch. Een enorm festijn waar meer dan tweeduizend verstandelijk gehandicapte sporters in alle zomerdisciplines deelnamen uit heel Nederland. Een enorme organisatie waar ook nog eens honderden vrijwilligers bij betrokken waren.V
rijdagmiddag werd al verzameld en een groots defilé werd in de Brabanthallen gehouden met allerlei optredens door artiesten en interviews en afgesloten met de bekende opening van het Olympisch dorp, overdracht van de sleutel, rondgang met de Olympische vlag (Robert Verburg als vaandeldrager!) en natuurlijk het ontsteken van de Olympische vuur. Een enorm spektakel!
Daarna slapen in de Brabanthallen met al deze sporters, begeleiding en bewaking door politie/ brandweer en militairen. De organisatie was strak en zelfs onze begeleiding kon af en toe een oogje dichtdoen..
Zaterdag werden dan op hockeyclub Den Bosch 4 wedstrijden gespeeld door ons zeer in vorm zijnde G-team en werd er overtuigend gewonnen in 3 van de 4 wedstrijden en 1 verloren. Het weer was fantastisch en het was echt een dag om te genieten.
Na een wederom groots feest zaterdagavond met ook weer allerlei optredens werd weer geslapen in de Brabanthallen (nu weer iets korter) en de volgende dag werden de kruisfinales en finales gespeeld. Helaas was het weer abominabel en was iedereen snel doorweekt. Boxmeer kreeg echter vleugels en wist van de 4 wedstrijden er 3 te winnen en 1 gelijk te spelen; genoeg voor een heuse gouden Olympische plak!
Zelden zo veel vreugde en vermoeidheid samen gezien; wat een feest.
Alle begeleiders/ trainers en ouders die op zoveel verschillende manieren hebben geholpen wil ik echt nog even apart bedanken want de support was super!
We gaan nog eenmaal trainen en sluiten dan dit seizoen af als tweede in de reguliere competitie en als eerste in de 6-tal formatie bij de Special Olympics!
Hoe fijn is het om dan even te rusten?
====
Competitie G-team Boxmeer in Eindhoven 5 november 2011
Vandaag weer erop uit getrokken met een bijna compleet G-team! En compleet betekent nu 9 spelers, waarvan er dus 8 mee konden spelen, omdat Bibi helaas was verhinderd.
We waren net op tijd in Eindhoven, toen we hoorden dat de eerste van de twee wedstrijden niet door kon gaan omdat de tegenstanders er niet waren in verband met te weinig fitte spelers. Dus maar uitgebreid ingespeeld met z’n allen op een kwart veld en zodoende tot op het bot gemotiveerd voor de tweede en laatste wedstrijd vandaag tegen Waalwijk. Dat was te merken! Vanaf het begin super fel en alert, dus na 1 minuut al een 1-0 voorsprong en vervolgens gingen we gewoon door met scoren. Robert, Juul en Mandy hebben allemaal doelpunten gemaakt en het overspelen ging heel goed. Tom heeft als keeper heel goed een aantal enorme kansen van de tegenstander om zeep geholpen en verder hebben de verdedigers Bart en Florian, maar ook de middenvelders Charlotte en Hugo de boel heel goed aangestuurd. Met enorme inzet werd er tenslotte 4-1 gemaakt! De vreugde was tot in de wijde omtrek te horen.
We zijn weer een plekje op de ranglijst opgeschoven! Zoals het nu gaat kunnen we voor een podiumplek gaan!
Frank en Florian
====
Mooie seizoenstart in Horst
Het G-hockey team speelde zaterdag 24 september 2011 twee wedstrijden in Horst. Met Robert als nieuw lid in het team, waren we met 5 spelers.
De eerste wedstrijd hebben we gespeeld tegen Oss. Deze wedstrijd hebben we 5 tegen 6 gespeeld. Omdat Oss nog verschillende onervaren spelers in het veld hadden staan, hadden wij besloten dat 5 tegen 6 wel moest gaan lukken.
De eerste helft ging dat ook prima. 0-0 was het bij rust. Bart die geweldig keeperswerk heeft laten zien. Florian en Hugo die achter alles weg stonden te werken. En Robert en Juul in de aanval, die toch wat kansjes wisten te creeën.
De tweede helft werd er goed gespeeld en wist Juul zelfs te scoren. Maar helaas hebben we ook 3 doelpunten tegen gehad.
Na een pauze met limonade en cake, konden we ons voorbereiden op een wedstrijd tegen Eindhoven.
Deze wedstrijd ging qua spelers gelijk op. Een wedstrijd 5 tegen 5. De wedstrijd begon en binnen 1 minuut wist Robert al 1-0 te maken. Eindhoven was niet zo heel erg sterk, en al snel volgde er een 2-0 voorsprong door Juul.
En nog voor de rust wist Florian de voorsprong uit te breiden met 3-0.
Na de rust werd er goed gespeeld, maar wisten we helaas niet meer te scoren.
Met een verloren wedstrijd en een gewonnen wedstrijd konden we terug kijken op een geslaagde competitie.
We hebben goed gespeeld en leuke wedstrijden gehad.
Volgende week de volgende competitiewedstrijden in Heeze. Met waarschijnlijk weer een nieuwe speler erbij.
We gaan weer plezier maken en ons best doen.
=====
Succesvol toernooi in Tilburg, 27 augustus 2011
Het G-hockeyteam heeft op een mooie dag (met af en toe regen) Boxmeer weer op de hockeykaart gezet. Bij Were Di hebben we weer een hoop herrie mogen maken in en langs het veld.

Met een team van vijf spelers plus wat invallers van andere teams hebben we laten zien dat het G-team van Boxmeer een talentvol groepje hockeyers is.
We hebben een hoop spannende wedstrijden gehad en veel nauwe overwinningen behaald.
We hadden een moeizame start. Tegen Hudito hebben we ons eerste puntje binnen gekregen door een gelijkspel van 2-2 te spelen. We hadden geluk dat onze keeper Tom een hoop ballen er uit stond te schoppen.
De 2de wedstrijd hebben we maar net verloren met 2-4 tegen Eindhoven. Er was een hele snelle speler in het team van de tegenstander en wij misten onze laatste man Bart die dat soort spelers altijd tegenhoudt. Hierdoor kon die jongen wel 4 keer scoren. Wij hebben desondanks vaak voor het doel gestaan, maar Eindhoven wist de bal er toch steeds weer naast te kijken.
Na een lekkere lunch en mooi te kunnen schuilen terwijl de tegenstanders in de regen aan het hockeyen waren moesten we tegen de nr 1 van vorig seizoen: Waalwijk.
Dit team was hun sterspeler kwijt, omdat die gestopt was, maar toch waren ze nog heel erg goed. Maar wij waren dit keer toch beter! Dankzij geweldig keepwerk van Mandy de 2de keeper en de goede verdediging van Hugo konden we de hele tijd de aanvallen afslaan en onze eigen aanvallen opbouwen. Dit gaf ons een prachtzege van 3-0. En de laatste wedstrijd was tegen het nieuw team, Were Di 2. We hadden pech dat ze een hele goede keeper in de goal hadden staan. Hierdoor konden we de bal de hele tijd niet tussen de palen krijgen en is het dus bij een 2-0 zege gebleven.
Omdat we zoveel hadden gewonnen mochten we naar de finale.
Na Uden goed aangemoedigd te hebben, konden we onze wedstrijd gaan spelen en hebben we een zeer spannende wedstrijd tegen Waalwijk gespeeld. Het was een zware wedstrijd, want Waalwijk (die ook maar met 5 spelers waren gekomen) hadden ook een paar goede leenspelers in het veld staan en dit gaf zo af en toe verwarring in het team van Boxmeer. Zo af en toe was er een probleem met Jules, voornamelijk toen ze de prachtige goal van hem afkeurden omdat die te hoog in de touwen vloog. Al met al was dit een zeer mooie en spannende wedstrijd.
Na die lange dag hebben we een grote beker mee naar huis mogen nemen en hebben we nog lekker kunnen dansen op de muziek van Tim Remie.
De beker zal vanaf 3 september in het clubhuis te zien zijn!
====
G-Hockeywedstrijden op 20-11-2010 in Boxmeer
Op zaterdag 20 november zijn in Boxmeer de wedstrijden gespeeld in de G-Hockeycompetitie, met de G-teams van Boxmeer, Waalwijk, Udenhout, Uden, MOP en Oss. Iedereen heeft weer met erg veel plezier van de sportieve inzet van deze fijne groep spelers genoten. Voor een indruk: kijk op de foto-pagina. Wij hopen van harte dat dit enthousiasme nieuwe G-Hockeyers aantrekt: Boxmeer is er klaar voor, en ze zullen met open armen worden ontvangen door de begeleiders, en zeker ook door de andere spelers! voor meer info: kijk op de G-Hockeypagina.
====
Succesvol weekend G-hockeyers
Zaterdag 30 oktober 2010 speelden de G-hockeyers weer twee competitiewedstrijden. Er werd zeer goed gespeeld en dus ging Boxmeer met de volle winst naar huis.
====
16 mei 2010: G-hockeyers succesvol op Paragames!
Op 16 Mei 2010 won ons G-Hockeyteam van Boxmeer de beker op de Paragames.
Check ook de fotopagina met de Foto's van de Special Olympics G-Hockeyin Venlo
====
Nieuwe trainer G-hockey
Inge Verijdt is het team van trainers voor de G-hockeyers komen versterken. Ze ging meteen mee naar de wedstrijden in Udenhout en had daar een geweldige dag!

Meer foto's van de wedstrijden in Udenhout vind je op de fotopagina.
====

De interne Rabobank match
Het G-team en Dames 1 speelden op zaterdag 27 maart 2010 een wedstrijd met elkaar. Er werd twee keer 20 minuten gespeeld. Het was een sportieve en gezellige wedstrijd met veel doelpunten. 5-5, en dus heeft iedereen gewonnen.
Er waren mooie doelpunten, onder andere van Mandy, Bart, Juul en Florian. Aanvoerder Bart heeft goed zijn best gedaan, zodat zijn team na de pauze toch nog op een gelijkspel uitkwam.
Na afloop hebben we samen met de ouders koffie en limonade gedronken met cake.
Ruud Lemmens van de Rabobank was speciaal komen kijken en had voor elke deelnemer een mooi presentje meegenomen, ter herinnering aan deze gedenkwaardige wedstrijd.
Op de foto's kun je zien dat iedereen veel plezier heeft gehad.
====
G-hockeyteam Boxmeer kampioen!
Zaterdag 18 april 2009 heeft het G-team van MHC Boxmeer het kampioenschap in de regio Zuid-Nederland binnengesleept! Van meet af aan stond het team er goed voor en won keer op keer van teams als MOP, Basko, Eindhoven en Blerick. Echter het team van Basko, dat een samenwerking was aangegaan met Eindhoven, bleek bijna een struikelblok voor een kampioenschap. Daarom moesten de groen-zwarten van onze club nog een keer diep gaan, en mochten ze alleen genoegen nemen met een gelijk spel of winst tegen MOP. Nu, dat hebben ze gedaan: met een 7-0 klinkende overwinning op deze club, werd de beker verzilverd en dit werd groots gevierd met een huldiging en bloemen. Zelfs een barbecue en speurtocht werd door de organiserende club Blerick verzorgd. Dank voor de prima organisatie aldaar!
 
====
Trainers gezocht!
Dit seizoen hebben we om deze topprestaties vast te houden weer veel inzet van de spelers nodig, maar natuurlijk hebben we ook steun nodig van enthousiaste clubleden die het misschien leuk vinden om dit team op zaterdagochtend 10.00-11.00 uur te trainen.

Bij deze doen wij daarvoor een oproep. Het is een zeer vrolijk en enthousiast team, dat heel leergierig is. Misschien dat spelers uit Dames of Heren en of A-teams deze uitdaging aandurven? Dit jaar spelen we tenslotte weer een divisie hoger!
Voor meer informatie: neem contact op met Henny Claassen (06-13509852) of Riny Graat (0485-514203).