Hoofdsponsor

Sponsors

Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 1 uitwedstrijd(en) afgelast

zondag 20 september 2020
Tijd T/U Team Tegen team
11:00 Uit Heren Veteranen LX HC Mierlo H45A
Verkiezing MHCB Clubmens van het jaar

Mede op initiatief van onze hoofdsponsor de Rabobank organiseerden wij voor de tweede maal de verkiezing van het MHCB Clubmens van het jaar.

Sjoerd van Lierop
Clubmens van het Jaar 2010

David Bosse, clubmens 2006-2007

 

Verslag van de finale stemronde
Met 151 stemmen was dit een absolute topper voor wat betreft de opkomst, en ook vooral de heftige spanning wie de winnaar zou worden hield tot op het laatste moment aan...
In het begin van deze stemronde ging de strijd gelijk op, maar in de vakantieperiode nam Sjoerd een ogenschijnlijk beslissende voorsprong. Maar in het slotweekend gebeurde er iets onvoorstelbaars: De Fans van Han drukten onverwacht massaal op de stemknop en Han naderde Sjoerd tot op 1 stem. Uiteindelijk kwamen de laatste -winnende- stemmen voor Sjoerd binnen op slechts 2 minuten voor het sluiten van de stembus op 8 mei.

Op 9 mei werd Sjoerd als Winnaar gehuldigd en kreeg hij de diverse trofee├źn uitgereikt door de voltallige Verkiezingscommissie. Foto's daarvan staan uiteraard op onze fotopagina.
 
Han Hetterscheid kon helaas niet bij de huldiging aanwezig zijn. Om dat goed te maken stuurde hij ons de volgende excuusbrief:
Wekenlang is door iedereen in de club met grote belangstelling de verkiezing van clubmens 2010 gevolgd. Zoals bekend zijn alle middelen ingezet om de gewenste doelen te behalen. Maar tegen het einde slaat dan toch de twijfel toe: ben ik wel in staat om de toegezegde beloftes in te vullen, hoe zwaar is de last van clubmens van de MHCB, hoe ga ik die trainingspakken regelen/betalen? Het allergrootste probleem was eigenlijk het feit dat ik al lang geleden tickets gekocht had voor een concert op zondag 9 mei in het Roepaen. Als ik zou winnen dan zou ik het niet kunnen maken om niet aanwezig te zijn en als ik tweede zou worden en niet kwam opdagen, dan zou ik een slecht verliezer zijn. Op zaterdag belde Jozan op of ik al zenuwachtig was en om het een en ander af te stemmen. Ik had natuurlijk zelf even moeten doorgeven dat ik verhinderd zou zijn maar wat kun je van een chaoot verwachten? Gelukkig was de organisatie van de verkiezing in goede handen en kon ik zo bekend maken dat ik er niet zou zijn. Om all twijfels weg te nemen of dit "concert' een smoes is voeg ik het originele ticket bij (zie hieronder)
Het concert was goed en ik denk, aan de foto's te zien, de prijsuitreiking ook. Ik gun Sjoerd de prijs van harte want hij staat altijd klaar voor de club om bij te springen vaak ook daar waar anderen steken laten vallen. Het is natuurlijk een cliché maar het zijn alle vrijwilligers die de club tot een succesvol geheel maken. Namen noemen zou in strijd zijn met mijn vorige zin maar ik moet dan denken aan Jozan die in Horst komt kijken naar onze G-hockeyers, niet iedereen zal dat zien of weten. Wouter die ...., Piet die ....etc...... Het is fijn om lid van deze club te zijn, maar na 30 wedstrijddagen, vele trainingen en de zaalhockeyorganisatie is het af en toe ook nodig om ergens anders te zijn.
Sjoerd, geniet er van en alle andere vrijwilligers bedankt voor de geleverde inzet.
Tot slot een woord van dank aan alle personen die gedurende deze weken hun stem op mij hebben uitgebracht.
Han Hetterscheid,
Vice Clubmens 2010 MHCB
 
De verkiezingscommissie blikt met veel voldoening terug op dit geslaagde evenement. De leden hebben hiermee laten zien dat onze club bruist van het leven.
 
We zien uit naar de volgende verkiezing, waarvoor alle leden hun suggesties kunnen achterlaten via de stelling, of via een mailtje aan [email protected] .
 
p.s. De reacties in de finaleronde waren ook weer talrijk en soms aandoenlijk:
Klik hier voor de finalelijst van de twee kandidaten
(compleet met gerestylede foto's van de finalisten!)
===
 
 

Verslag van de vijfde stemronde

Met 125 stemmen zit de opkomst van de verkiezingen weer in de lift.

Helaas kon onze keeperstrainer Victor niet op tegen de aantrekkingskracht van Han en Sjoerd. Maar de geruchten gaan dat Victor nu al bezig is met de opleiding van superveel nieuwe keepers, die uiteraard volgend jaar pal achter hem gaan staan. Dat belooft wat.

Aan de top nam Sjoerd weer wat meer afstand van Han, maar hij haalde nog geen absolute meerderheid, ondanks zijn gerestylede charmeoffensief.
Han heeft de afgelopen week waarschijnlijk zijn kruit drooggehouden, maar de aanmoedigingen die zijn fans op de site plaatsten, doen vermoeden dat hij nog een verrassende eindspurt gaat inzetten. Typisch Han!

We zijn benieuwd of de eindstrijd nog meer stemmers trekt, zodat het een werkelijk zinderende finale wordt, die tot het einde toe spannend blijft.

Klik hier voor de volledige uitslag van de vijfde stemronde.Verslag van de vierde stemronde
Deze week zien we een lichte terugval in het aantal stemmers, maar dat heeft ongetwijfeld te maken met de vulkaanuitbarsting in IJsland, en dientengevolge al onze leden die vastzaten in het buitenland en die geen mogelijkheid zagen om vanaf de diverse luchthavens hun stem uit te brengen.

Opmerkelijk is dat alle kandidaten procentueel meer stemmen wisten te vergaren, op Janine na. Haar fans hoorden kennelijk tot de gestrande MHCB'ers. Toch petje af voor haar, die zo lang in de race gebleven is.

Han en Sjoerd zijn nog steeds in een nek-aan-nek-race verwikkeld. Geen enkel middel wordt geschuwd om stemmen te trekken. Verraste Han vorige week met aantrekkelijke verkiezingsbeloften, deze week zocht Sjoerd zelfs landelijke publiciteit met een volstrekt andere strategie. Hij liet zich restylen in het NET5-programma 'Stylist van de Sterren' om naar meer indruk te maken.
De stemcommissie heeft lang geaarzeld, maar besloot uiteindelijk toch een link naar de beelden op te nemen, zodat iedereen zijn eigen oordeel kan vellen. Zie voor meer informatie: http://www.net5.nl/web/show/id=940176/langid=43.
We zijn zeer benieuwd welke tactiek Victor uit de hoge helm gaat toveren om iedereen met een finaleplaats te verrassen. Gaat het hem lukken om de fans van Han en Sjoerd alsnog aan zich te binden? Of weet hij de gunst van de ruim 400 leden die nog niet gestemd hebben voor zich te winnen?
Klik hier voor de volledige uitslag van de vierde stemronde.


Verslag van de derde stemronde
De verkiezingsstrijd is nu definitief losgebarsten. Ronselpraktijken steken de kop op, en de commissie beraadt zich of daar tegen moet worden opgetreden.

De club draait langzaam warm voor een zinderende finale. Brachten in de eerste stemronde gemiddeld 51 leden per week hun stem uit, en in de tweede ronde al 86, nu maakten maar liefst 129 leden gebruik van hun stemrecht.
De uitkomst van deze week laat zien dat de race nog lang niet gelopen is. Sjoerd voerde twee rondes soeverein de dans, maar kreeg nu toch wel zeer geduchte tegenstand van Han.
Gezien de reacties op de website (zie het screenshot hieronder) lijkt Han er veel aan gelegen om deze verkiezingen te gaan winnen! Is hier sprake van de beruchte verkiezingsbeloften? We hopen van wel, want anders zullen we moeten ingrijpen.De opmars van Victor die vorige week inzette, stagneerde in het geweld van de twee koplopers. Maar Victor kennende zal hij er zijn tanden wel in gaan zetten!

In de onderste regionen streden Wouter en Janine tot het laatste moment om lijfsbehoud. Wouter was daar potentieel in het voordeel, aangezien hij als enige binnen de vereniging in staat zou zijn geweest om d.m.v. het aanmaken van nieuwe spookleden heel Wit-Rusland op hem te laten stemmen. Maar zijn sportieve inborst en absolute eerlijkheid weerhielden hem daarvan. Hij zou een waardig clubmens zijn geweest...

Klik hier voor de volledige uitslag van de derde ronde.

Verslag van de tweede stemronde
De tweede week van de verkiezingen brachten 86 leden hun stem uit. Dat lijkt teleurstellend, maar deze stemronde duurde maar één week. We zijn daarom redelijk content met deze opkomst. Maar dat moet de komende weken - nu het er langzaam op aan gaat komen - beter!

Helaas trok ons koppel Liesbeth Huisman en Madelon Klippert het minste aantal stemmen, ondanks de prachtige sneeuwfoto die zij inzonden.
Nu is er met Janine van Kempen nog maar één dame in de race en zij heeft toch echt wat meer fans nodig om ook na volgende week nog mee te blijven doen.

Aan de kop van de lijst neemt de spanning toe, waarbij de belagers een stuk dichter in de buurt van de nog steeds fiere koploper Sjoerd kwamen. Vooral Victor en Wouter wisten flink wat procenten te stijgen, terwijl Sjoerd juist wat inleverde. Heeft hij te vroeg gepiekt?
De meest stabiele factor ligt bij Han, die steevast 15% van de stemmen naar zich toetrekt. Zal hij in staat zijn om de aansluiting met de top te vinden?

Het antwoord is opnieuw aan jullie: stel het niet uit en stem meteen. De week is voorbij voor je het in de gaten hebt!

Klik hier voor de volledige uitslag van de tweede ronde.

Verslag van de eerste stemronde
De eerste stemronde duurde twee weken om er even in te komen.
Maar liefst 102 leden brachten hun stem uit op hun favoriet. Die opkomst laat zien dat het clubgevoel wel degelijk leeft, maar we zouden graag zien dat ook de andere 450 leden meedoen aan deze populariteitstest. Daarvoor krijgen ze de komende weken nog volop gelegenheid.

Na een aanvankelijke voorsprong voor Han Hetterscheid, nam Sjoerd van Lierop al snel de koppositie stevig in handen, om die niet meer weg te geven. Met maar liefst 43,14% van alle stemmen lijkt hij nu al de gedoodverfde winnaar, maar omdat er iedere week opnieuw gestemd moet worden, is het maar afwachten of zijn fans hem tot het einde van de strijd trouw zullen blijven.

Gedurende de stemweken was er een opmerkelijke groei van het aantal stemmen op keeperstrainer Victor Roppe. Zet deze groei de komende weken verder door en rukt deze laatste man via het middenveld op naar de spitspositie?

Onderin was het een nek-aan-nek-race tussen vier kandidaten, waarbij Emiel Jozephs net een paar stemmen tekort kwam om naar de volgende ronde te gaan.
Het is jammer dat deze harde werkers achter de schermen zo weinig stemmen krijgen. Die stille krachten scheppen wel de voorwaarden voor onze vereniging om elke week de trainingen en wedstrijden mogelijk te maken!

Klik hier voor de volledige uitslag van de eerste ronde.

Reglement verkiezing MHCB clubmens van het seizoen 2009-2010

Nominatie
1. Iedereen die bij de MHC Boxmeer betrokken is, kan genomineerd worden via een e-mail aan [email protected].
2. De lijst van kandidaten wordt regelmatig ververst.
3. De nominatiefase loopt van 30 november 2009 tot en met 14 maart 2010.
4. Je kunt een motivatie aan je nominatie toevoegen.
5. De stemcommissie ziet toe dat er geen irrelevante kandidaten en geen kwetsende motivaties worden toegevoegd.
6. Genomineerden kunnen zich middels een e-mail naar de stemcommissie([email protected]) laten verwijderen uit de lijst.
7. De stemcommissie bepaalt op grond van de ingezonden nominaties en motivaties welke 7 kandidaten doorgaan naar de stemfase.

Stemmen
8. De stemfase loopt van 14 maart tot en met 8 mei 2010, 16.00u.
9. Je kunt maximaal een keer per stemronde een stem uitbrengen.
10. Alleen leden met een MHCB-inlogcode kunnen stemmen.
11. Tijdens de stemfase vallen er (twee)wekelijks kandidaten af, totdat er in de laatste week nog maar twee finalisten over zijn.
  • Op 14 maart start de verkiezing met 7 kandidaten.
  • Op 29 maart zijn er nog 6 kandidaten over.
  • Op 5 april zijn er nog 5 kandidaten over.
  • Op 12 april zijn er nog 4 kandidaten over.
  • Op 19 april zijn er nog 3 kandidaten over.
  • Op 26 april zijn er nog 2 kandidaten over.
Bekendmaking van de winnaar
12. De winnaar wordt gehuldigd en ontvangt de Rabo-trofee 'MHCB clubmens van het jaar 2009-2010' op 9 mei 2010 tijdens het seizoensafsluitingsfeest in De Sloot.

Disclaimer
13. Deze verkiezing is opgezet als een positieve impuls voor de vereniging en alle mensen die zich inzetten voor de club. We gaan ervan uit dat iedereen die het Boxmeerse hockey een warm hart toedraagt serieus met deze verkiezingen om zal gaan. Mochten zich ongewenste praktijken voordoen (zoals het illegaal ronselen van stemmen) behouden wij ons het recht voor deze verkiezing te staken.
14. In gevallen waarin het reglement niet voorziet, beslist de stemcommissie.

De stemcommissie
Jozan Coenen, voorzitter
Gerard Sonnemans, lid
Sander van de Kerkhof, ook lid