Hoofdsponsor

Sponsors

Van 29 augustus t/m 2 september 2012 vierden we
het gouden jubileum van de MHCB

Ga naar de fotopagina voor het beeldmateriaal van de feestelijkheden.

 

Woensdag 29 augustus: happen en stappen met de sponsoren

Vrijdag 31 augustus: disco  
 
19.00 tot 21.30 uur: een knallende disco voor de C- en D-junioren
 
Met een echte discjockey, spelletjes en nog veel meer verrassingen.
 
21.30 tot 2.00 uur: een swingende disco voor de A- en B-junioren
Het dak ging er (bijna) af!
 
Zaterdag 1 september: een dag vol sport en feest!

10.00 tot 12.00 uur: spelletjesochtend voor de Benjamins, D8-, E- en F-teams
De trainer/coach van Heren 1 heeft allemaal leuke hockey-spelletjes bedacht. Spelers van Dames 1, Heren 1 en JA1 waren aanwezig, om allerlei trucjes en kunstjes te laten zien, die de kids ook zelf mochten proberen.
 
 
 
 
11.00 tot 15.00 uur: hockeypromotie bij het gemeentehuis
In het kader van de ledenwerving stonden vijftien MHCB'ers in groen-zwart tenue met een stuk kunstgras en een goal midden in Boxmeer om de voorbijgangers te laten proeven van de hockeysport.
 
 
 
13.00 tot 15.00 uur: Bovelander & Bovelander Clinic voor de D- en C-jeugd
15.00 tot 17.00 uur: Bovelander & Bovelander Clinic voor de B- en A-jeugd

De Bovenlander & Bovenlander Clinic is al jaren een toonaangevend en ontzettend leuk en spannend hockeyevenement. De nieuwste technieken, speciale spellen en samen met beroemde hockeyers lekker ballen, foto's maken en handtekeningen scoren!
Oud-international Jesse Mahieu leerde onze jeugd samen vier andere hoofdklassespelers de nieuwste trucs en technieken.
 
18.00 tot 20.00 uur: receptie bij Hotel Riche
Het officiële gedeelte van het jubileum, met toespraken van voorzitter Peter Hellebrekers en oud-lid en burgemeester van Cuijk Wim Hillenaar. De MHCB-coryfeeën Jan Arts en Ruud Hendriks werden tot erelid benoemd wegens hun verdiensten voor de club in barre tijden.
 
20.00-01.00 uur: feestavond bij Hotel Riche
Een spetterend hockeyfeest met live muziek van de Jillz Piano´s. In de Babbel kon men rustig bijpraten.
 
Zondag 2 september: het Gouden Familietoernooi

Het vijftigjarig jubileum van de Mixed Hockey Club Boxmeer wordt opgeluisterd met een open familietoernooi. Maar liefst eenentwintig 'familie'teams streden mee om de eer.
Iedereen was enthousiast over dit prachtige toernooi. Het was een evenement van een familievereniging in optima forma.
Voor de finale werd Henk Spanjers - mede-oprichter van de MHCB - in het uitbundig schijnende zonnetje gezet en net als Jan Arts en Ruud Hendriks een dag eerder tot erelid van de MHCB benoemd.
====
 
Jubileumboek

Het jubileumboek (meer dan) vijftig jaar hockey in Boxmeer beschrijft de geschiedenis van de Mixed Hockey Club Boxmeer; niet in een uitgebreide kroniek, maar in de eigentijdse jas van een thematisch opgezet bladerboek vol verrassend beeldmateriaal en anekdotes.

 

 

Elk adres uit ons ledenbestand krijgt één exemplaar aangeboden. Dat was op te halen tijdens de jubileumactiviteiten op zaterdag en zondag.
Wie niet in die gelegenheid was, kan het alsnog ophalen bij Wilma Arts (0485-577391) of Gerard Sonnemans (0485-520109). Bel eerst even of het gelegen komt. Dan krijg je meteen ook het adres te horen.

 

 

Niet-leden en leden die meer dan een exemplaar willen, kunnen het boek ook kopen voor € 8,- op bovengenoemde adressen en bij Boekhandel Van Dinter in Boxmeer.
====
Terugblik van de voorzitter
Maandagochtend, ik heb een licht katerig gevoel. En dat ligt niet aan het feit dat ik gisteren tijdens het familietoernooi teveel biertjes zou hebben genuttigd. Nee, het zullen ontwenningsverschijnselen zijn. Onze jubileumweek is achter de rug. Jammer. Voor het bestuur was dit behoorlijk intensief. Maar, ik spreek hierbij voor mezelf, maar ga er van uit dat de rest van het bestuur dat ook zo voelt, ik heb enorm genoten.
Wat was dit een prachtige week. Woensdag begonnen we met het Happen & Stappen met onze sponsors. Een zeer geslaagde avond met heel positieve reacties van de deelnemende sponsoren.
Vrijdag was de feestavond voor de jeugd. Als minpuntje is daarbij een aantal slachtoffers als gevolg van een wespenaanval te noemen, maar voor de rest tevreden reacties.
En dan de zaterdag. Om te beginnen het schitterende weer! (goed geregeld!) De spelletjes van Peter Brands voor de jongste jeugd waren top. De clinic van Bovenlander & Bovenlander was weer zeer geslaagd. Alle twee deze evenementen trokken behoorlijk wat belangstellenden en werden zeer gewaardeerd.
De hockeydemonstratie in het dorp verliep prima, alhoewel we hier wel wat last hadden van de politieke activiteiten. Het gewone winkelende publiek liet zich maar mondjesmaat zien. Toch denk ik dat we er weer wat leden aan overhouden. Ik heb in ieder geval een aantal jonge talentjes gezien.
Om zes uur begon de receptie, waarbij de bond, besturen van verenigingen in de omgeving en een groot aantal oud-leden acte de presence gaven. Een mooi woordje van Wim Hillenaar en aan mij de eer om Jan Arts en Ruud Hendriks, vanwege hun verdiensten bij de doorstart van de club begin jaren zeventig, voor te dragen als erelid (op de volgende ALV wordt hier een formeel besluit over genomen). Het was erg gezellig, waardoor we de geplande eindtijd van acht uur niet haalden.
Daarna het feest. In een woord knallen! Druk bezocht, gezellig en een mooie mix van jong en oud. Met tegenzin ging ik rond half twee naar huis.
Ja, want de volgende dag was het familietoernooi. Mijn debuut met hockeystick op kunstgras en dus lichtelijk zenuwachtig. Eenentwintig teams hadden zich ingeschreven. Er waren dik tweehonderd bezoekers op het sportpark. In een zeer gezellige sfeer werd op sportieve wijze het toernooi gespeeld. Als winnaar kwam Team Hendriks uit de bus. Volgens mij verliep alles vlekkeloos. Ik heb tenminste niets negatiefs gemerkt. Hier had ik de eer Henk Spanjers als erelid voor te dragen. Hij is een van de belangrijkste grondleggers van onze club en was zondag naar de club gelokt. Hij was zeer blij verrast met de nominatie.
Vergeet ik bijna ons jubileumboekje. Wie het nog niet heeft moet het zeker gaan halen. Een mooi boekje met veel foto’s en leuke anekdotes; super!
Ik wil op deze plaats de jubileumcommissie bedanken die zich enorm heeft ingespannen om alles tot een succes te maken. Maar daarnaast uiteraard iedereen die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd aan dit mooie feest. Een speciaal woord van dank nog aan de sponsoren die een extra bijdrage hebben geleverd om deze jubileumweek mogelijk te maken. Nogmaals mijn dank, mede namens het bestuur. Het was geweldig!
Peter Hellebrekers - Voorzitter
P.S. Behalve dat katerige gevoel, heb ik ook enorme spierpijn. Ik weet nu dat mijn talenten niet op het veld liggen maar vooral ernaast.
====
Persberichten
De MHC Boxmeer heeft verschillende persberichten naar buiten gebracht. Klik op de links om de persberichten te lezen.